Mikä on Maalivahtiklubi?


Pitkään kestänyt pohdinta maalivahtivalmennuksesta on tullut päätökseen ainakin Turun ja lähialueen seuduilla. Maalivahtiklubi järjestää systemaattista valmennusta seuroille ja heidän maalivahdeilleen viikoittain, ja lisäksi pitää erilaisiin teemoihin sopivia maalivahtipäiviä. 

Maalivahdit jäävät usein ilman valmennusta, tai suunniteltua valmennusta. Jokaiselle maalivahdille joka osallistuu maalivahtiklubin toimintaan, on suunniteltu etukäteen kuuden kuukauden aikajanalla harjoitukset. Lisäksi jaamme vuosirytmin viiteen eri toimintajaksoon, jolloin painotamme harjoituksia eri osa­alueisiin. Kuuntelemme mielellämme seurojen toiveita, minkä lisäksi yksittäiset harjoitukset yhdelle maalivahdille tiettyyn osa­alueeseen onnistuvat mainiosti.

Maalivahtien valmennusta on laiminlyöty monia vuosia, vaikka meillä ei olisi siihen varaa.

Kuusi kuukautta kuulostaa pitkältä ajalta valmiille suunnitelmalle. Totta kai reagoimme puutteisiin nopeasti ja niihin panostetaan, mutta tarkoituksena on tehdä mahdollisimman kokonaisvaltaisia maalivahteja. Mustavalkoisesti ajateltuna kenttäpelaaja voi päästä yhdellä erinomaisella ominaisuudella pitkälle, mutta maalivahtien osalta se ei riitä. Meidän tehtävämme ja vastuumme on kehittää maalivahteja jotka hallitsevat kaikki maalivahdin osa- alueet.

Maalivahdiksi tuleminen on projekti. Se vaatii monien vuosien järjestelmällistä työtä, että pääsee maailman huipulle. Teemme töitä sen eteen, että jokaisella maalivahdilla on mahdollisuus päästä niin pitkälle, kun on vain mahdollista. Harjoittelussa keskitymme paljon pieniin nyansseihin. Oppimisenlainalaisuudet kuuluvat myös meidän valmennukseen.

Yhdessä päivässä, tai edes yhdessä kuukaudessa ei tulla maalivahdiksi. Maalivahdiksi tuleminen vaatii jokapäiväistä työtä, ja että siihen panostetaan. Jokaisella harjoituksella on päämäärä ja tekeminen tekemisen vuoksi ei kuulu meidän toimintaperiaatteisiin.

Olemme ajatelleet kaiken viimeisintä nyanssia myöten. Palveluihimme kuuluu erilaisten fysiikkaohjelmien teko juuri maalivahdeille, lisäksi meiltä on mahdollisuus saada koulutetulta urheiluhierojalta palveluja, joka tietää varmasti mitkä paikat ovat jumissa veskareilla. Lisäksi vanhempien on mahdollisuus saada hieronta ja fysiikkapalveluita dulliseen hintaan.  

Tuotamme lisäksi kuvauspalveluita. Kuvaamme joko harjoituksia tai pelejä, minkä lisäksi analysoimme ja lähetämme ne maalivahdeille. Meillä on käytössä kamerat, joilla pystymme kuvaamaan mahdollisimman monesta kuvakulmasta, jolloin saamme parhaan mahdollisen analyysin maalivahdista. Näin pystymme myös näyttämään itse maalivahdille konkreettisesti hänen tekniikkansa, jolloin sitä on helpompi muokata parhaaksi mahdolliseksi.

Kuuntelemme mielellämme seurojen toiveita, ja sen mukaan räätälöimme ohjelmamme. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin muistaa, että maalivahdiksi tuleminen on pitkä projekti. Maalivahtien ja puolustuksen avulla voitetaan mestaruuksia, kun taas hyökkäyksen avulla voitetaan yksittäisiä pelejä.

Eemeli Reponen

eemeli@maalivahtiklubi.com

Valmentaja Eemeli Reponen on kotoisin Nakkilasta, ja on edustanut urallaan muun muassa FC Jazzia, TPS:aa ja Interiä. 

Häneltä löytyy 16 poikien maaottelua ja neljä alle ­21-vuotiaiden maaottelua. Eemeli on valittu kaksi kertaa Pohjola Cupin (nykyisin Piiri Cup) All­stars-miehistöön. Lisäksi hän on käynyt näytillä Crystal Palacen harjoituksissa. 

Valmennuskokemusta on kertynyt jo juniori­ikäisestä saakka esimerkiksi Jazzin, Interin ja TPS:n kanssa. Lisäksi Eemeli toimii nykyään Turun piirissä maalivahtivalmentajana erilaisissa tehtävissä.

Ville Vastamäki

ville@maalivahtiklubi.com

Valmentaja Ville Vastamäki on kotoisin Turusta ja on edustanut urallaan muun muassa Interiä ja Åbo IFK:ta. 

Häneltä löytyy useita poikien maajoukkueleirejä. Ville on ollut vuosina 2007-­09 Interin edustusjoukkueessa. Valmennuskokemusta on karttunut sekä Interin ja ÅIFK:n palveluksessa.

Markus Kemppainen

markus@maalivahtiklubi.com

Koulutettu hieroja/fysiikkavalmentaja Markus Kemppainen on kotoisin Turusta, edusti 18-vuotiaaksi ÅIFK:ta ja omaa vahvan lajitaustan. 

Hän on käynyt urheiluhierojan­ ja PT-koulutuksen, sekä fascia-hoitoihin erikoistuneita kurssejä. Markus tekee urheiluhierontoja, minkä lisäksi hän suunnittelee valmentajien kanssa fysiikkaohjelmat. Hän opiskelee lisäksi fysioterapeutiksi.